OM GÅRDEN

Vi heter Magda och Andy och är den 4:e generationen av Magdas familj som driver gården. Andy kommer från Skottland, är folkmusiker och har lång erfarenhet från restaurangbranchen, besöksnäring och evenemang. Magda är agronom och har ett starkt intresse i biologisk mångfald och hållbart jordbruk.
Gården har funnits på platsen sedan 1500-talet och har alltid brukats ekologiskt och småskaligt. För tillfället huserar gården 6 fluffiga värmländska skogsfår, som hjälper oss hålla kulturbetena öppna och förser oss med ull av fin kvalité (och högklassigt sällskap!). Vi har även en flock pigga blommehöns, som liksom fåren är del av det nationella bevarande arbetet för att rädda de traditionella lantraserna.
I samma anda experimenterar vi med att odla upp utsäde av gamla kultursorter av vete, råg och havre, för att om ett par år även kunna odla våra traditionella svenska spannmålssorter på gården.   
Vi har en stor grönsaksträdgård där vårt mål är att producera så mycket som möjligt av det gröna som serveras i caféet. Vi hoppas att under 2023 kunna starta en ”tillsammansodling” på gården för att hjälpa fler att få tillgång till mark att odla på.
 Vi brinner för lokal matproduktion och ett holistiskt brukande av vår jord.